Hotelům na horách se daří. Lidé vyráží za sněhem

Milovníků pobytů na horách přibývá. Může za to absence sněhu, který se nyní vyskytuje pouze v horských oblastech. Pobytový portál Spa.cz zaznamenává nárůst zájmu o pobyty na horách, a to zejména v Beskydech, Krkonoších a Jeseníkách. 

Každoročně se zájem o wellness pobyty na horách zvyšuje. V loňském zimním období se prostřednictvím portálu Spa.cz uskutečnily tisíce rezervací horských pobytů. Letos zaznamenáváme 30% nárůst těchto rezervací a to sníh teprve přichází. V roce 2020 jsme na pobyt na horách zatím poslali 4 386 lidí.” uvedl Richard Šipoš ze Spa.cz, pobytového portálu, který se přes 11 let specializuje na prodej lázeňských a wellness pobytů. 

Zatímco loňská zima byla na sníh poměrně bohatá, letos připomínají města spíše jaro. I to je důvodem, proč lidé vyráží za sněhem na hory. Nejvíce vycestovávali za bílou pokrývkou rodiny s dětmi. Ty vyhledávali spíše wellness hotely s bazénem a pobytové balíčky obsahující skipas. Mezi nejpoptávanější zimní procedury se už několik let řadí masáže, sauny, whirlpool či vířivka a ani letošní zima není výjimkou.” uvedl Richard Šipoš.

Nejoblíbenější wellnesově-lyžařskou destinací se může pyšnit lokalita Beskydy – Valašsko, která v roce 2019 získala pomyslné první místo. Jen v začátku roku 2020 sem zprostředkoval portál Spa.cz 801 rezervací, což je o 22 % více než předchozí období minulého roku. Na druhém místě se umístily Krkonoše, kde mezi nejnavštěvovanější střediska patří Špindlerův Mlýn a Harrachov. Třetí místo obsadily Jeseníky s lyžařským střediskem Loučná nad Desnou. 

Related posts